OBJAVLJENA SNIMKA

VIDEO Radnici u Vukovaru hodali s amblemima srpske zastave? Oglasila se i policija

Bogdan Bartošik
17.11.2023.
u 18:21

Na kratkoj snimci koja je objavljena petorica muškaraca i jedna žena ovog četvrtka su bili stajali su pred policajcem koji ih je evidentirao u Vukovaru i pokazivali su mu, kako se čini, plastificirani amblemi na kojima je bila zastava Srbije

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje društvenim mrežama krenula se širiti snimka skupine radnika iz Srbije koje je policija zaustavila jer su, navodno, nosili ''srpska vojna obilježja'' za uniforme. Cijeli događaj potvrdila nam je i vukovarsko-srijemska policija, no navela je kako nije bilo elemenata kaznenog djela.

Na kratkoj snimci koja je objavljena petorica muškaraca i jedna žena ovog četvrtka su bili stajali su pred policajcem koji ih je evidentirao u Vukovaru i pokazivali su mu, kako se čini, plastificirani amblemi na kojima je bila zastava Srbije. Nije poznato gdje ih je skupina nosila. 

- Možemo potvrditi da su policijski službenici postupali po dojavi, no nije bilo elemenata protuupravng postupanja - potvrdila nam je policija. Kako doznaje Jutarnji list, navodno se radilo o radnicima koji su radili na postavljanju uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima, no neki su mislili i kako se radilo o ljudima koji su angažirani da bi ''brojali ljude u Koloni sjećanja''. 

- Grad Vukovar nije angažirao tvrtku za posao brojanja ljudi u Koloni sjećanja. Tvrtka Poslovni Sistemi Tilia d.o.o. sudjelovala je na koordinacijama na temu usklađivanja radova te nas prethodno nije upoznala kako će za izvođenje ugovorenih radova angažirati podizvođače iz Republike Srbije. Podizvođači koji su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta. Ostaje zaključiti kako nije sigurno radi li se o slučajnosti ili aktivnosti sigurnosno-obavještajnog aparata - poručili su iz Grada.

Inače, uoči 18. studenog u gradu se osjete tenzije oko plakata koji je objavio Grad Vukovar. Dan prije samog obilježavanja na zgradi gradske uprave mogao se vidjeti istaknuti plakat koji je ranije izazvao velike reakcije, kao i plakat na kojem su istaknuti grbovi šest ratnih postrojbi koje su 1991 godine branile Vukovar. Na dnu je ispisana i poruka "Hvala vam!".

POVEZANI ČLANCI:

Vijeće za domovinski pijetet nije se usuglasilo s plakatom za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru koji je izradio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jer se na njemu spominje HOS te je istaknuto slovo "U".  Vijeće je zatim izradilo novi plakat s kojim se Penava nije složio te je rekao da će u Vukovaru 18. studenoga biti jedna kolona i jedan plakat, odnosno onaj koji je predstavio Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. 

 

Ključne riječi

Komentara 25

OP
Ocvali pupoljak
19:57 17.11.2023.

Dakle, Poslovni sistemi Tilia angažiraju BIA-u. Da su u normalnoj državi prestali bi postojat. Nema policija sto izjavljivat, to je posao zs SOA-u.

PO
Poletarac101
20:00 17.11.2023.

Plakat je U redu,kom ne paše nek odjaše....

TA
tapiros77
19:22 17.11.2023.

Treba ih počastiti Romerquelle vodom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije