Zahladnjenje

Zimski uvjeti na A6 Rijeka-Zagreb, u petak susnježica i mokri snijeg mogući i u nizinama

Zimski uvjeti autocesta
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.02.2016.
u 08:43

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u višem gorju susnježicom i snijegom, ponajprije u Gorskom kotaru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski uvjeti su i na cestama u Gorskome kotaru: DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje; ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine;ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk i ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Čabra, Delnica i Gornjeg Jelenja.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika.

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore.

Zbog prometne nezgode na autocesti A7 poslije tunela Burlica, u smjeru Šmrike vozi se uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i dijelom u Dalmaciji.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Danas će u unutrašnjosti biti nešto hladnije nego jučer.

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u višem gorju susnježicom i snijegom, ponajprije u Gorskom kotaru. Potom postupno smirivanje te djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Poslijepodne vjetar posvuda u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 5 i 10, na Jadranu uglavnom od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 24. veljače.

U četvrtak će prema prognozi DHMZ-a biti promjenljivo u unutrašnjosti i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, uglavnom na Jadranu i područjima uz Jadran. 

Prognozira se da će se jutarnja temperatura zraka kretati od -2 do 2, na Jadranu od 5 do 9. Najviša dnevna bit će između 6 i 10, a na Jadranu od 10 do 15 °C.

U četvrtak se u gorju u unutrašnjosti krajem dana očekuje i malo snijega, javlja Crometeo. U petak će, prema prognozi Crometea, u unutrašnjosti  biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju će biti snijega, a ne isključuje se da se malo susnježice ili mokrog snijega spusti i u niža područja, prije svega na sjeveru i sjeverozapadu. 

Temperatura zraka u unutrašnjosti zemlje trebala bi se uglavnom kretati od od 2 do 7°C, u gorju bi trebala biti i malo niža.

>> Popodne suho sa sunčanim razdobljima 

>> Zima nam se približava kraju, evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog proljeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije