Nova pekarna na Cvjetnom

Pogledajte koje su delicije s juga stigle u centar

21.03.2016., Zagreb - Zalogajnica Krostula na Cvjetnom trgu, u Preradovicecoj 1. Vlasnik Karlo Vulin. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
23.03.2016.
u 20:00

U ponudi pekarne Kroštula su i sendviči s drniškim pršutom za 17 kuna, kroasani za sedam i piroške za šest, templarski kruh s integralnom pšenicom i prirodnim kvascem za sedam i pol kuna...

Hrskave i slatke kroštule, mendule u cukru, kantućini... Tradicionalni dalmatinski pekarski proizvodi i slastice počeli su osvajati i Zagreb. Na Cvjetnom je trgu otvorena Kroštula, koja je danju uobičajena pekarnica, a navečer nudi i hladne plate.

– Pekarnice Kroštula obiteljski su posao, otvoreni smo na desetak lokacija u Dalmaciji, a sada sam ja odlučio pokrenuti i biznis u Zagrebu, u koji sam se preselio zbog studija – govori Karlo Vulin, koji upravo završava Prehrambeno-biotehnološki fakultet. Osim po tradicionalnoj dalmatinskoj ponudi, njegova se pekarnica, kaže, ističe i po domaćoj recepturi.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

– Svi su proizvodi domaći i ručno spravljeni, a koristimo samo ekološke namirnice bez aditiva – govori ovaj 23-godišnjak iz Pakoštana koji se nada da će i Zagrepčani zavoljeti dalmatinske delicije. Za prvu je pekarnicu odabrao atraktivnu lokaciju u Preradovićevoj 1, a nada se otvaranju pekarnica na još mjesta. Kako kaže, u prvih su tjedan dana rada proizvodi jako dobro prihvaćeni.

– Dalmatinci koji žive u Zagrebu nostalgično ulaze u pekarnicu i kupuju proizvode koji ih podsjećaju na domaću kuhinju, a Zagrepčani se raspituju što je što, ali i njima je sve ukusno – kroz smijeh prepričava Vulin te ističe kako su najpopularniji proizvodi upravo kroštule, prženo tijesto sa šećerom. U ponudi su i sendviči s drniškim pršutom za 17 kuna, kroasani za sedam i piroške za šest, templarski kruh s integralnom pšenicom i prirodnim kvascem za sedam i pol kuna...

Dalmatinci koji žive u Zagrebu nostalgično ulaze u pekarnicu i kupuju proizvode koji ih podsjećaju na domaću kuhinju, a Zagrepčani se raspituju što je što, ali i njima je sve ukusno

A osim vlastitih proizvoda vridnih ruku, kako glasi moto pekarnice, u ponudi su i Katin kruh bez glutena, organski proizvodi brenda “Maja i kruh” te čajevi i začini.

– Kad sam pokretao posao, kontaktirao sam nekoliko mladih poduzetnika za koje sam čuo da se proizvode ono što bi odgovaralo našoj ponudi jer mislim da je suradnja ključna za uspješno vođenje posla – objašnjava mladi poduzetnik.

Komentara 1

SA
samoborka
22:39 23.03.2016.

Super! Nudite i odrzite kvalitetu i uspjeh vam je zagarantiran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije