poskupljenje

Kamo ću s djetetom? Vrtić će mi sa 400 skočiti na 1400 kuna

vrtić, škola
Siniša Kanižaj/PIXSELL
06.04.2011.
u 22:00

Svi roditelji čija primanja po članu obitelji premašuju 3501 kunu suočit će se u srpnju s poskupljenjem vrtića u Zagrebu

U većini zagrebačkih vrtića roditelji su dobili popis dokumenata koje moraju donijeti kako bi ostvarili povlastice u plaćanju. Među ostalim, treba donijeti i prosjek plaće za 2010. obaju roditelja prema kojem se računa prihod po članu obitelji. To je šokiralo Kristinu Š.

– Vrtić će mi sa 400 kuna skočiti na 1400. Kamo ću s djetetom, to ne mogu platiti. Nisu li rekli da neće biti poskupljenja?! – pita se.

Šokirane su i članice udruge Vrtić za sve koje su bile uvjerene da je gradonačelnik Bandić u ožujku povukao najavljeno poskupljenje. No, Bandić je tada povukao pravilnik o upisima, što su mnogi pogrešno protumačili kao povlačenje novog cjenika vrtića, koji stupa na snagu 1. srpnja. Svi roditelji koji do kraja travnja ne donesu tražene dokumente, plaćat će od srpnja punu cijenu od 2000 kuna, a vrtić će poskupjeti svima čiji prihod po članu kućanstva iznosi više od 3501 kn. Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje, kazao je kako se od 1. travnja prikupljaju dokumenti za primanje nove djece u vrtić. No ove godine i roditelji već upisane djece moraju donijeti dokumente prema kojima će im se odrediti iznos subvencije za vrtić.

>>Pogledajte grafiku. Status djeteta s pravom na olakšicu

Komentara 94

JB
Juda ben Tudum
00:11 07.04.2011.

ajde gospodo novinari puni plemenitosti i srca pomozite covjeku, 400 kn nista u usporedbi sa vasim placama.

JB
Juda ben Tudum
00:12 07.04.2011.

gospodicna velinka kolika je tvoja placa, zasto ne bi pomogla takvim ljudima?

Avatar puky
puky
23:06 06.04.2011.

\"Kamo ću s djetetom? \" ... pa prodaj ga nekome ... ako je sve u novcu što drugo ? ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije