Dugo Selo

Propali javni radovi i zarada od 2.500 kuna

'14.02.2011.,Dugo selo - Clanovi udruge GIDS iz Dugog sela. Gids je udruga koja ima ciljeve, prije svega promicanje i podupiranje razvoja civilnog drustva, zagovaranje unapredjenja i zastite ljudskih
'Goran Jakus/PIXSELL'
23.05.2011.
u 14:27

Aktivnostima bi se oličila škola, uredila igrališta, vrtići i napravili se ormarići za osnovnoškolce... no od toga ništa, jer, kažu, nema novca

Nezaposleni Dugoselčani ovo će ljeto ostati i bez mogućnosti da se na barem šest mjeseci zaposle na poslovima javnih radova. Iako je to bilo najavljeno i obećano, a ponuđeni poslovi prilično zanimljivi, ta lokalna sredina isključena je iz Vladina programa javih radova, za koji je u proračunu predviđeno 116 milijuna kuna, jer, kako kaže Damir Mesić, predsjednik Građanske inicijative, za Dugo Selo nema novca.

Dvadesetak zaposlenih

– Išao sam provjeriti u Zavod za zapošljavanje i tamo sam dobio potvrdu da ove godine ništa od javih radova – kaže Mesić, čija je udruga sastavila program javnih radova.

Po tome, sada već propalom programu, zaposlilo bi se dvadesetak mještana koji bi mjesečno zaradili 2.500 kn. Aktivnostima bi se oličila unutrašnjost škole, uredilo dvorište vrtića i ograde, osnovnoškolcima napravili ormarići za odjeću i obuću, dok bi se u mjesnim odborima uredila igrališta.

– U planu je bilo da se tome priključi i Centar za socijalnu skrb, a novozaposleni bi posjećivali samačka domaćinstva i starije osobe kako bi im pomogli u nabavi, pospremanju, kao i radovima u dvorištu. Plaće bi za novozaposlene osigurao Hrvatski zavod za zapošljavanje, u koje bi bilo uračunato i 300 kuna za prijevoz – objašnjava Damir Mesić, predsjednik Građanske inicijative Dugo Selo.

Vjeruje da će ta ideja i plan jednom zaživjeti, no ovoga ljeta baš nikako.

Naime, već i u prvim dogovorima prije tri mjeseca za taj je cijeli program ugrubo nedostajalo 15.000 kuna, koje su, pak, trebali iz vlastita džepa podmiriti članovi te inicijative.

– Taj će nam novac i dogodine trebati zažive li javni radovi, kako bismo platili knjigovodstvene poslove i proviziju koju bi banka naplatila udruzi – objašnjava Mesić.

Taj su novac prije nekoliko mjeseci zatražili kod gradonačelnika Dugog Sela Vlade Kruhaka.

Dajte program

– Dostavite nam program i napišite da vam nedostaje novac za knjigovodstvo pa ćemo mi napraviti rebalans – poručio je na sastanku Kruhak. No, od sastanka se nije javio, a oni, kažu, na sreću, ništa ne duguju gradskoj blagajni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije