AFERA

SDP će tužiti Ferenčaka

12.09.2003.
u 00:00

Ferenčak jučer prijavio SDP-ovce USKOK-u i državnom odvjetništvu

SDP-ovi članovi povjerenstva koji su preglasali HNS-ovce u odluci da natječaj za prodaju zemljišta u Podbrežju treba poništiti danas će najaviti tužbu protiv HNS-ovca Srećka Ferenčaka. On je pak njih jučer prijavio gradonačelnici Vlasti Pavić te USKOK-u i državnom odvjetništvu, što je kulminacija unutarkoalicijskih sukoba u gradskoj vlasti.

- Ferenčaka ćemo prijaviti zbog neutemeljenih navoda da smo preuzeli ovlasti Poglavarstva i svega što je na naš račun rekao. Danas ćemo to najaviti s našim odvjetnikom Silvijem Degenom - kaže Vladimir Velnić, SDP-ov član Povjerenstva, kojeg je uz Blanku Sunaru, Lidiju Tomić i Franju Gregurica Ferenčak prijavio.

- Protiv njih sam već jučer podnio prijavu gradonačelnici jer su htjeli udovoljiti Mercatoru u kupnji zemljišta, a o svemu sam obavijestio odvjetništvo i USKOK. Milan Bandić je osobno nosio lokacijsku dozvolu u Ljubljanu kad je išao u službeni posjet - uzvraća Ferenčak i opovrgava tvrdnju SDP-a da je početna cijena premala i da je izračunata po starim propisima: - Pa Ministarstvo financija je tu procjenu napravilo u srpnju ove godine.

Ferenčak tvrdi da su SDP-ovci odlučili da natječaj treba poništiti nakon što su vidjeli da je Mercatorova ponuda lošija od one Super Centra. Mercator je ponudio 62 milijuna kuna, a Super Centar 67,1. Povjerenstvo je optužio da uzima ovlasti Poglavarstva poništavajući natječaj. SDP-ovci su pak rekli da Povjerenstvo ima pravo predložiti poništenje natječaja, nakon čega Poglavarstvo treba glasovati o prijedlogu. Pogodilo ih je i što je Ferenčak prozvao Vladimira Velnića zbog odsluženja kazne za gospodarski kriminal.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije