Sastojci za dvije osobe:
1 kg špinata – 12 kuna; 1 kg krumpira – 5 kuna; 1 sojin umak – 10 kuna; 0,5 kg soje – 20 kn; 1 češanj češnjaka – 0,10 kuna; 1 kg naranača – 7 kuna; 1 kg banana – 10 kuna
Postupak:
Budući da sama ne zna kuhati, nego to čini njezina prijateljica, studentica kemijskog inženjerstva i vegetarijanka Ana Mijić nabavila je povrće i voće na Dolcu. Kupila je špinat i krumpir te sojin umak. Za ručak će djevojke jesti i sojine popečke.
Nisu veganke nego vegetarijanke pa će špinat pripremiti na klasičan način – skuhat će ga, a potom sitno nasjeckati te prokuhati s mlijekom i malo brašna, a na kraju će dodati i sjeckanog češnjaka.
Popečke od soje prave tako da soju večer prije namoče u vodi. Drugi je dan isperu i kuhaju u vodi dva sata, nakon čega je ocijede i izmiksaju u blenderu, dodaju češnjak, peršin i korijander. Dodaju krušne mrvice, oblikuju kuglice i prže ih na tavi. Za desert će jesti voćnu salatu od naranača, jabuka i banana.