Pazite u prometu!

ZET-ov apel skejterima i rolerima: Oprezno slušajte glazbu!

rolanje
Igor Kralj/PIXSELL
19.07.2013.
u 17:47

"Slušanje glazbe putem slušalica pri kretanju kroz prometne zone bitno utječe na koncentraciju i reakcije, odvraća pozornost od prometnoga konteksta koji ih okružuje te nisu u potpunosti svjesni opasnosti koje im prijete", pišu iz ZET-a.

ZET je uputio neobičan apel sudionicima u prometu da budu oprezni dok slušaju glazbu tijekom vožnje ili hodanja.

\"Ljeto je na zagrebačke ulice dodatno izmamilo brojne pješake, vozače motocikala, mopeda i bicikala te skejtere i rolere.

Navedenim skupinama sudionika u prometu, u cilju prevencije prometnih nesreća i podizanja razine sigurnosti, skrećemo pozornost na korištenje različitih uređaja za reprodukciju glazbe tijekom vožnje ili hodanja.

Slušanje glazbe putem slušalica pri kretanju kroz prometne zone bitno utječe na koncentraciju i reakcije, odvraća pozornost od prometnoga konteksta koji ih okružuje te nisu u potpunosti svjesni opasnosti koje im prijete. Samo pojačanim oprezom, svi zajedno, možemo spriječiti nesreće i spasiti živote\", poručili su iz ZET-a.

>>Iskočio iz ZET-ova autobusa i završio pod kotačima auta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije