Skinut veo tajne

FOTO Novi Opelov kabrio iščekuje iduću sezonu vožnje u toplesu

opel cascada (1)
Foto: Opel
1/9
23.10.2012.
u 16:22

Cascada će se koristiti najmodernijom tehnologijom, poput sustava prilagodljivih prednjih svjetala, prednje kamere koja ‘čita’ prometne znakove te napredne pomoći pri parkiranju

Proizvođači vole prve fotografije svojih kabrioleta objavljivati u hladnijem dijelu godine kako bi potencijalnim kupcima probudili maštu. Baš je to napravio Opel predstavivši Cascadu, novi kabriolet srednje veličine s četiri sjedala. Tako se – nakon nekoliko generacija kompaktnih kabrioleta Kadetta i Astri – vratio starijoj tradiciji prestižnijih kabrioleta kakve je nudio u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća, poput modela Kapitan i Rekord.

Prima četiri putnika

Cascada je duga 469,7 centimetara i široka 184 cm, što je dovoljno za vrhunski komfor četvero odraslih putnika. Klasični meki krov otvara se i zatvara za 17 sekundi i to u vožnji do 50 km/h. Platneni krov ne zauzima mnogo prostora pa prtljažnik prima solidnih 280 litara ako je krov spušten, odnosno 350 litara ako platneni krov nije u prtljažniku. Ako vam to ipak nije dovoljno, za produženje prtljažnog prostora ili prijevoz dugih predmeta Opel Cascada koristi FlexFold sustav koji dijeli preklopivu stražnju klupu u omjeru 50:50.

U odnosu na prethodnika, Astru TwinTop, Opel Cascada ima 43 posto otporniju karoseriju na torzijske učinke i 10 posto otporniju na savijanje. Ima HiPerStrut (High Performance Strut) prednji ovjes, koji se koristi i kod sportske Insignije OPC, a pruža najbolje prianjanje i preciznost te stabilnost u zavojima. Za udobnost je zadužen Opelov FlexRide, uz prilagodljiv sustav kontrole podvozja.

Upozorava na sudar

Cascada će koristiti Opelovu najmoderniju tehnologiju, poput sustava prilagodljivih prednjih svjetala i drugu generaciju “Opel Eye”, prednje kamere s poboljšanim funkcijama kao što su prepoznavanje prometnih znakova, upozorenje pri prelasku u drugu traku te upozorenje na opasnost od sudara. U ponudi će biti i stražnja kamera te napredna pomoć pri parkiranju. Tri boje krova mogu se kombinirati sa 10 boja karoserije. Brojni luksuzni detalji – poput kromiranih letvica i obruba, prošivene komandne ploče, LED dnevnih svjetala, luksuznih kožnatih sjedala – dodatno podižu premium osjećaj u automobilu. Cijena Opel Cascade još nije poznata.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
peugeot
17:27 23.10.2012.

Hvala, lijepo! Sto se mene tice, ja bih volio imati "ford-mustang" kabrio iz sezdesetih godina crvene boje! "Ford-mustang" kabrio, za kojim se ljudi okrecu kad se slucajno dogodi da ga ugledaju na pariskim ulicama. Auto kojem je nenadmasni francuski pjevac i kompozitor, pokojni Serge Gainsbourg, posvetio jednu od svojih pjesama nazvavsi je jednostavno - "ford-mustang". Nije za duge voznje jer mu motor trosi mnogo, ali kad prodjes njime Splitom - svi bi htjeli da ga imaju. Imalo ga je tada odlicno krilo Hajduka Dzemaludin Musovic-Muse. Kad je presao u Hajduk koji ga je dugo skrivao negdje na Bracu, nakon sto je ovog vrsnog fudbalera preoteo FK Sarajevu...

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
11:37 24.10.2012.

iako nisam Opel-fan, moram priznati da Opel vec godinama proizvodi vrlo simpaticne kabriolete. Ni ovaj nije iznimka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije