DOGAĐANJA Windays 2007, najveći domaći IT skup, u znaku 10 godina Microsofta Hrvatske

Stižu Vista i Office 2007 na hrvatskom

win-txt.jpg
import
28.04.2007.
u 19:01

U Opatiji se ovoga tjedna održala 7. konferencija Microsoft Windays. Riječ je o najvećem hrvatskom poslovno-tehnoloških okupljanju, čemu je posvjedočio i rekordan broj od preko 1800 domaćih i stranih gostiju. Ovogodišnji su Windaysi bili posebni i po tome što je domaćin Microsoft obilježio deset godina rada svog ureda u Hrvatskoj.

Glavne teme konferencije bile su inovativnost i konkurentnost kao nositelji gospodarskog rasta, a događaje je otvorio Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatske.

U Microsoftu, kako je kazao Majetić, vjeruju da su tehnologije jedan od ključnih faktora inovativnosti i konkurentnosti, a rečeno su dodatno naglasila i brojna predavanja diljem Opatije (preko 180 predavanja s više od 190 predavača), od kojih se posebno istaknula multimedijalna prezentacija na velikom videozidu. Sudionici konferencije su između ostaloga mogli saznati sve o najrazličitijim poslovnim i sigurnosnim rješenjima, realizaciji partnerstva između Microsofta i T-HT-a.

Najzanimljivija novost za krajnje korisnike bilo je predstavljanje lokalizirane verzije operativnog sustava Windows Vista i Microsoft Officea 2007. Lokalizacija je trajala gotovo godinu dana, a na hrvatski je prevedeno više od milijun riječi!

Također, veliko zanimanje pobudila je i T-Comova usluga Triple Play, koja će u jednom paketu ponuditi širokopojasnu telefoniju, brzi bežični pristup internetu i korištenje digitalne televizije. Valja spomenuti i Privrednu banku Zagreb, koja se osvrnula na uslugu Internet-bankarstva i unaprjeđenja koje ono donosi u svojoj najnovijoj inačici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije