Cure i tambure, koncert u Lisinskom

Za Majčin dan žene pjevaju uz tambure

Cure i tambure
Foto: PR FOTO
1/14
24.03.2016.
u 15:43

Sve žene koje su ostavile značajan trag ili sada kroče putovima tamburaške glazbe okupljaju se 8. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog – prigodno na Majčin dan – i održat će koncert kakvog u nas još nije bilo.

Premda su žene bitno manje zastupljene u tamburaškoj glazbi nego muškarci, njihov doprinos, kako u očivanju kulturne baštine i tradicije, tako i u razvoju i popularizaciji te glazbene vrste, vrlo je značajan.

Na koncertu „Cure i tambure“ pjevati samo žene, od legendarne Vere Svobode, pa Marte Nikolin, Viktorije Kulišić - Đenke, Marije Pavković - Snaše, Blanke Došen, Vlatke Kopić - Tene, Cecilije Rudić, koja je posljednjih nekoliko godina među najslušanijim pjevačicama, do ženskih tamburaških sastava Garavuše i Cure iz Centra te i posljednje vrijeme vrlo popularnih Učiteljica, modernog sastava koji dokazuje da i mlade djevojke vole tamburu kao nacionalni instrument, a svojim dobrim miksom pop glazbe i tambure privlaće mlađu publiku.

Na koncertu za Majčin dan, jedini hrvatski tamburaški ženski band aid, devet tamburaških diva, izvest će pjesmu Moja drugo, koju su već izvodile kako bi pomogle Mariji Pavković Snaši oboljeloj od raka dojke. Snaša se unatoč bolesti ne predaje nego će nastupiti i u Lisinskom, a njene kolegice i tom će joj prilikom iskazati divljenje i dati podršku.

Kao što i priliči, cure će pratiti muški bend Tamburaši za dušu. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije