Kremast, punog okusa, a tako jednostavan za pripremiti...Pričamo o pire krumpiru kojeg obožavaju i djeca i odrasli.
Odlično se sljubljuje s raznim umacima, ali i kremastim špinatom, šalšom od rajčica...
No, ako vam pire krumpir ne ispada uvijek savršeno, možda radite neku od ovih pogrešaka...
Vrsta krumpira
Zaista nije svejedno koji ćete krumpir birati za pečenje, a koji za pire. Mladi krumpir odličan je izbor za pečenje, ali nije za pire krumpir. Vjerojatno vam s enekoliko puta dogodilo da vam je pire od mladog krumpira bio "gumast" i ljepljiv. Birajte crveni krumpir, onaj "brašnasti" i već u startu poplačali ste si put za pripremu savršenog pirea.
Prerano solite
Krumpir stavite u lonac s hladnom vodom. Kada voda proključa, tek tada dodajte sol.
Maslac otopite sastrane
Maslac otopite u posebnoj zdjeli dok se krumpir kuha, dodajte mu toplo mlijeko ili vrhnje za kuhanje i pomiješajte sastojke prije nego ih dodate krumpiru. Tako će se lakše upiti u krumpir i okusi će se prožeti ravnomjernije. I nebojte se u pire dodati i malo muškatnog oraščića ili po želji vlasca, češnjaka...
>>5 pogrešaka koje radite kod pripreme hot - doga
Moze netko prevest na Hrvatskome.