DVD/VHS

Domino efekt

dvd-dominoefekt-txt.jpg
import
18.11.2004.
u 12:41

The Butterfly Effect, ZF triler, 113 min., SAD, 2004.; New Line/Blitz; R: Eric Bress, J. Mackye Gruber; G: Ashton Kutcher, Amy Smart, John Patrick Amedori

Igranje s putovanjem kroz vrijeme rijetko kada je pogodovalo filmskim autorima. Samo rijetki filmovi koji su koristili probijanje četvrte dimenzije uspješno i logično su zatvorili fabularnu konstrukciju, ali među njih, nažalost, ne ulazi i "Domino efekt".

"Ozbiljni" debi Ashtona Kutchera u uvodnim scenama nudi odlične temelje za znanstveno-fantastični film s elementima horora te atmosferom na granici između "Ostani uz mene" i "Predskazanja", no problem je što autori Eric Bress i J. Mackye Gruber svoj logički labirint nisu znali riješiti, nego su zidove jednostavno razbili. Zbog toga ni vrlo dobra gluma, od djece do Kutchera, pa od odličnog početka "Domino efekt" dolazi do zamornog kraja. Međutim, kada se sve uzme u obzir, film nudi i više nego solidan triler koji doduše od gledatelja zahtjeva da s vremena na vrijeme zaboravi na logiku. DVD: Vrlo dobro izdanje nudi, između ostalog, izbrisane scene, priču o redateljima i objašnjavanje teorije kaosa. (J. J.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije