Sportski komad

Hrvatski kazalištarci na Kulturnoj olimpijadi u Londonu

Sportski komad, Just a Must, Kulturna Olimpijada
arhiva VL
11.06.2012.
u 13:22

Just a Must surađuje s Austrijskim kulturnim forumom u Londonu, a projekt je ujedno i austrijski doprinos Kulturnoj olimpijadi u Londonu. Vanda Butković i Berislav Juraić jedini su hrvatski kazalištarci koji sudjeluju u tom programu.

Britanska kazališna kompanija Just a Must premijerno, na engleskom jeziku, uoči ovogodišnje Olimpijade u Londonu priprema "Sportski komad" čuvene austrijske književnice i dobitnice Nobelove nagrade za književnost Elfriede Jelinek. Just a Must osnovali su hrvatski kazalištarci koji žive u Londonu – redateljica Vanda Butković i producent Berislav Juraić s ciljem predstavljanja suvremenog europskog postdramskog pisma u Velikoj Britaniji.

Sportski komad provokativno je istraživanje veza između sporta, nacionalizma i nasilja te se bavi našom opsesijom s izgledom i neumornim sportskim duhom. Brišući granicu između kazališnog i sportskog događanja, ova predstava zahtijeva olimpijske napore kako od glumaca tako i od publike. Just a Must na ovom projektu surađuje s Austrijskim kulturnim forumom u Londonu, a projekt je ujedno i austrijski doprinos Kulturnoj olimpijadi u Londonu. Vanda Butković i Berislav Juraić jedini su hrvatski kazalištarci koji sudjeluju u tom programu. Kulturna olimpijada šestomjesečni je program kulturnih događanja diljem Velike Britanije koja prati sportsku Olimpijadu.

Predstava će premijerno biti izvedena u Lancasteru 11. srpnja nakon čega odlazi na nacionalnu turneju te će biti prikazana u Londonu nekoliko dana nakon otvaranja Olimpijade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije