Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavenski u Zagrebu

Izvrstan nastup zbora J. Štolcer Slavenski na Pasionskoj baštini

zbor josip štolcer slavenski
arhiv vl
21.04.2011.
u 12:22

Koncertom u sklopu Pasionske baštine čakovečki pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski predstavio se kao vrhunski vokalni ansambl. Koncertom je dirigirala Senka Bašek-Šamec, a nastupio je i Gudački komorni orkestar Muzičke akademije

Nastupom u crkvi sv. Katarine u sklopu Pasionske baštine čakovečki pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski dokazao se kao vrhunski vokalni ansambl. Ne samo da je imponirao u izvedbi Schubertove Mise u G-duru koju je izveo uz raspoloženi Gudački komorni orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, nego je oduševio brojnu publiku a capella programom izvodeći djela Dugana, Starca i Tajčevića. Svoje znatne domete zbor je pokazao izvodeći iznimno zahtjevan Tajčevićev Četvrti duhovni stih. Koncertom je dirigirala umjetnička voditeljica čakovečkog zbora Senka Bašek-Šamec pod čijim je vodstvom ansambl iznimno napredovao i osvojio niz prestižnih domaćih i međunarodnih zborskih nagrada. U izvedbi Schubertove mise nastupili su i sopranistica Dolores Leko, tenor Bože Jurić-Pešić i bas Vatroslav Maltar, a orkestar čiji je mentor Jože Haluza izveo je i djela Hindemitha i Odaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije