problemi

Organizatori InMusic Festivala optužuju zagrebački Holding

Jamiroquai
Autori: vk/vlm, jk/vlm, a
31.05.2011.
u 14:59

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, tvrde organizatori, ne poštuje odluku Gradske skupštine o besplatnom davanju zemljišta za nulti dan festivala.

Organizatorski tim T-Mobile INmusic Festivala uputio je javni protest u kojem tvrde da zbog odluke Zagrebačkog holdinga da ove godine organizator mora platiti najam zemljišta, festival neće trajati tri dana, kako je planirano, već dva dana. Uz to, kažu, smanjit će se i veličina kampa.

Nedemokratska odluka

INmusic Festival Holdingu mora platiti 200.000 kuna za najam zemljišta na Otoku mladosti, a cijena je određena za šest dana na 3000 metara četvornih. Odnosno, za dane trajanja festivala, kampiranja te pripremanja i raspremanja. Odluka Holdinga, napomenuli su iz tima INmusica, još nije službena u smislu pisanog odgovora. Organizatori festivala u priopćenju su se ponajviše “obrušili” na predsjednika Holdinga Ivu Čovića, jer, tvrde, oglušio se na odluku skupštinskog Odbora za kulturu, koji podržava inicijativu da INmusic ne mora platiti rentu s obzirom na “međunarodno značenje i ugled festivala”.

“Samu odluku g. Čovića smatramo potpuno neprimjerenom, pogrešnom i štetnom za Grad Zagreb, a iznad svega smatramo je duboko nedemokratskom. Takvom odlukom g. Čović se stavio iznad izabranih gradskih zastupnika koji predstavljaju volju građana grada Zagreba”, utvrdili su u priopćenju. Iz Holdinga kažu da je riječ o komercijalnom koncertu na kojem se naplaćuju piće i ulaznice te naglašavaju da su i oni trgovačko društvo koje nema pravo ništa davati besplatno.

– Nitko nema pravo donijeti odluku da tjedan dana najma damo besplatno. Izašli smo u susret i dali maksimalni popust, nadamo se da će organizatori pristati. Nije riječ o humanitarnom događaju – kazao je glasnogovornik Dušan Viro.

Nisu morali na Jarun

Ivo Erić, voditelj Upravljanja sportskim objektima, kaže da organizatore nitko nije tjerao na Jarun. – To je kao da organizator dovede Joea Cockera u Arenu pa pita zašto dvorana toliko košta. Koliko košta dan u Areni? Trideset tisuća eura, a mi manje tražimo za tjedan – zaključio je Erić.U dva dana na festivalu nastupaju Jamiroquai, Arcade Fire, TV On The Radio i druga velika imena kojima ovaj festival nastavlja tradiciju najvećeg i najvažnijeg festivala u zemlji. 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
maxxxx
14:04 01.06.2011.

Bahatost organizatora festivala bez premca. Grad, odnosno svi mi, bi trebali plaćati veliku reklamu jednog mobilnog operatera.

LI
lipi25
21:28 03.06.2011.

ok al nek se onda samo zove Zagreb IN Music a ne t k.. in music t lopine kao glavni sponzori a ne ime festivala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije