Premijera u TNT-u

Premijera predstave Teatra Tirena: "S/nalazim se"

premijera,Teatar Tirena, S/nalazim se, TNT
arhiva VL
23.11.2012.
u 12:08

Režiju predstave potpisuje Marina Petković Liker, a dramaturgiju Nina Horvat. Glumački tim čine Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović i Filip Somek.

U nedjelju 25. studenoga u 20 sati u Teatru na Trešnjevci (Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka) premijera je predstave Teatra Tirena: "S/nalazim se" Nine Horvat i redateljice Marine Petković Liker. Ova je predstava već u Noći kazališta napunila dvoranu tako da se više u nju nije moglo ni ući.

Ovo je predstava o cijelom nizu tinejdžerskih pitanja, a nastala je kao odgovor na potrebu za kazališnim sadržajem za mlade u dobi od 13 do 20 godina. Mladi autorski tim prikupljao je materijale za predstavu kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su tinejdžeri okruženi. U predstavi progovaraju o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju, a što ne smiju, što je za njih dobro, a što nije. Gledatelji sami donose zaključke iz stvarnih životnih priča. U predstavi se postavljaju mnoga pitanja za čijim se odgovorima ponekad traga cijeli život: Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što on/a ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Značim li ti nešto stvarno? Koji je smisao života?

Predstava je bliska ciljanoj publici svojom specifičnom kazališnom formom – spojem dokumentarnog filma i kazališne izvedbe. Režiju predstave potpisuje Marina Petković Liker, a dramaturgiju Nina Horvat. Glazbu je skladao Darko Horvat, a video su pripremili Ivan Dobran i Nives Sertić.

Glumački tim čine Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović i Filip Somek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije