Rasprodan prvi dan

Spektakularni Prodigy bacio u trans 15.000 posjetitelja

ne koristiti
Foto: Zdenko Marenić
1/19
08.08.2013.
u 00:20

Rekordna prodaja jednodnevnih ulaznica i 15.000 posjetitelja obilježili su prvi dan trećeg izdanja šibenskog festivala Terraneo.

Rekordna prodaja jednodnevnih ulaznica i 15.000 posjetitelja obilježili su prvi dan trećeg izdanja šibenskog festivala Terraneo. Promjena organizatora i skretanje sa zaštitnog indie-rock zvuka ka mainstream izvođačima činio se kao potez koji je festival doveo na sklizak teren no ta je zamka, barem na početku, potpuno izbjegnuta zahvaljujući headlineru Prodigyju koji je spektakularnim dvosatnim nastupom potpuno opravdao očekivanja mnogobrojnih pobornika.

Iako ih je vrijeme pregazilo u kreativnom smislu (posljednji značajni album, ali i zapaženije hitove snimili su sredinom 90-ih godina), electro hardcore punckeri još uvijek opravdavaju imidž jednog od najatraktivnijih live bendova. Beskomprmisna energija uvodnog Voodoo People bacila je publiku, podjednako sastavljenu od starih fanova i onih čija je životna dob ekvivalentna nastanku najvećih hitova benda, u trans a to je stanje svijesti potrajalo do završnih taktova vizualno-akustične euforije. Nevjerojatna prijemčivost obožavatelja, pogotovo za starije hitove poput Firestater i No Good, fascinirala je ionako raspoložene Keitha Flinta i Maxima  Realityja. Voodoo su postali ''my Croatian'' people, pridruženi član benda kojeg se svako malo zazivalo s pozornice i kojeg se na koncu nagradilo izlaskom na čak dva bisa.

Jako dobar dojam ostavili su i Fun-Da-Mental, još jedan energični adut s Otoka. Pokazavši se odličnom zamjenom za u zadnji tren otkazanu mlađahnu harlemsku reppericu Azealiju Banks, fuzijom hip hopa, etno techna i world beatova prikovali su ispred glavnog stagea veći  broj posjetitelja što za rukom nije pošlo strankinji sa stalnom britanskom adresom Emiliani Torrini. Vječna ''drugoligašica'' vilinskog glasa u dugoj karijeri isprobava mnogobrojne formule, od trip-hopa pa sve do dream popa, no nikako se ne uspjeva nametnuti široj publici ili pak etablirati među onom zahtjevnijeg glazbenog ukusa. Solidan dojam na tren je popravio hitoidni Jungle Drum, ali ''ribareva kći''miljama je daleko od Natashe Khan ili primjerice Lykke Li da bi njezina svirka na glavnoj pozornici mogla biti opravdana.

Nastupivši na susjednom, manjem Aqua stageu, svoje prilike itekako su iskoristili izvrsni Mayales i njujorški Woods. Najveći domaći ovogodišnji adut na Terraneo je pozvan s tri Porina u ruci te odličnom i hvaljenom simboličnom ''Dvojkom''. Izdignuti iz pepela nakon 13-godišnje stanke, Mayalesi su u dio bajke koju proživljavaju posljednjih mjeseci uspješno uvukli i publiku. Atmosferičnim ugođajem i perfekcionističkim zvukom, pokazali su da su jednakom lakoćom ''plivaju'' i izvan klupskih terena gdje po prirodi stvari pripadaju. Odlično sinkronizirani duo Beluhan i Mirčeta čistim i moćnim vokalom nadopunila je stalna gošća Ivana Rushaidat. Umjesto Yaye otpjevala je pretposljednju ''Ti dobro znaš o kome pričam'' prepustivši potom Beluhanu da nastup okonča s ''Danas smo happy''.

Izvrstan dojam ostavio je i upečatljiv brooklynski bend Woods. Miksom folka i psihodeličnog indie-rocka zaintirgirao je oko 2000 pripadnika stare Terraneo garde. Ona će u četvrtak navečer konačno dočekati svoje adute - Gang of Four, My Bloody Valentine i Calexico, a hoće ili indie-rock legende i pompozno najavljivan prvi  Terraneo boat party na kojem će snage odmjeriti više DJ-a ponovo rasprodati festival, ostaje za vidjeti.

>> Počinje prvi Terraneo bez Mate Škugora: Može li biti uspješniji?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije