Umjetnik nadahnut vjerom

U Rimu predstavljena monografija „Kuzma Kovačić“ autora Milana Bešlića

Kuzma Kovačić
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
03.10.2014.
u 12:15

Kuzma Kovačić( na slici) autor je značajnih spomenika, kao što su Oltar hrvatske domovine, papa Ivan Pavao II., Franjo Tuđman itd.

Monografija „Kuzma Kovačić“ autora Milana Bešlića predstavljena je sinoć u Papinskom hrvatskom Zavodu sv. Jeronima u Rimu. O monografskoj knjizi koja predstavlja kiparsko djelo Kuzme Kovačića govorili su, uz ostale, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić, hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Filip Vučak, akademik Radoslav Tomić i rektor Zavoda sv. Jeronima Jure Bogdan. 

Kuzma Kovačić( na slici) autor je značajnih spomenika, kao što su Oltar hrvatske domovine, papa Ivan Pavao II., Franjo Tuđman itd. Svi govornici istaknuli su Kovačevićevo vjersko nadahnuće. Kovačić je izrazio veliko zadovoljstvo što je monografija predstavljena u Rimu, sjedištu katoličanstva. 

>> Milan Bešlić u MUO predstavlja novi film o Dušanu Džamonji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije