Sastojci: 600 g svinjskog buta, 200 g slanine, 3 glavice luka, 700 g krumpira, 1 dl bijelog vina, 2 dl juneće juhe, žlica mljevene paprike, ljuta papričica, 3 češnja češnjaka, 1/2 vezice peršina, limun, 0,5 dl ulja, mješavina začina, papar
Priprema:
Meso narezati na kocke, slaninu na listove, oguljeni krumpir na ploške, luk i češnjak, ljutu papričicu i peršin sitno nasjeckati, a limun naribati. Pomiješati meso, luk i češnjak, ljutu papričicu, mljevenu papriku, ribanu koricu limuna, ulje i peršin, začiniti po želji i dobro promiješati, te ostaviti da odstoji u hladnjaku 120 minuta.
Vatrostalnu posudu obložiti listovima slanine, zatim poslagati ploške krumpira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom. Zaliti mješavinom vina i juhe, prekriti folijom, te staviti peći u zagrijanu pećnicu. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.
>>Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš
A grah i kukuruz sa slike