na žlicu

Bezmesni dan: Proljetna juha s domaćim noklicama toliko je bogata nutrijentima da može poslužiti kao cjeloviti obrok

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
03.05.2022.
u 06:31

Brokula, korabica, mrkva, mladi luk, peršin i špinat – što još možete staviti u juhu da bude zdravija od ove?! Još kad u nju zakuhate domaće noklice, mljac, za sutra vam neće ostati ništa.

Kao i uvijek kad su u pitanju zdravi i ukusni recepti, najbolje ideje pronalazimo kod naše poznate gastroblogerice Nasje Duplančić koja uvijek ima pravi recept u pravom trenutku.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Juha od povrća s noklicama

Sastojci za juhu:

2 mrkve

1 brokula

3 mlada luka

1/2 korabice

2 lovorova lista

nasjeckano lišće peršina

nekoliko listova špinata

sol, papar

žličica kurkume, po želji

maslinovo ulje

oko 1,5 l povrtnog temeljca ili vode

Sastojci za noklice:

1 jaje

prstohvat soli

žličica maslinova ulja

4-5 žličica brašna

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Mrkvu i korabicu ogulite i narežite na kockice. Mladi luk narežite na kolutove, a brokuli odvojite cvjetove i operite. Špinat također operite. Na maslinovu ulju prvo pirjajte mladi luk uz miješenje. Odmah posolite i dodajte kurkumu. Nakon što luk uvene dodajte mrkvu i korabicu pa još pirjajte oko 5 minuta. Zalijte temeljcem ili vodom i pustite da kuha. Dodajte sol i papar po želji te 2 žlice palente. Zadnjih desetak minuta ubacite cvjetove brokule i peršin pa kuhajte dok brokula ne omekša.

Pripremite noklice:

U veću šalicu ili zdjelicu stavite jaje, sol, ulje pa umutite vilicom. Dodajte brašno i dobro žličicom miješajte da dobijete glatku gustu smjesu. Zadnjih pet minuta kuhanja juhe, žličicom grabite smjesu za noklice i stavljajte u kipuću juhu. Kada sve isplivaju na površinu, gotove su. Po želji dodajte listove špinata i prokuhajte još minutu.

Komentara 1

MO
montello
15:13 03.05.2022.

Obozavam proljetne juhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije