Lagano i ukusno

Čupave polpetice od tikvica i kozjeg sira

polpete od tikvica
Foto: Thinkstock
27.06.2014.
u 17:00

Za ovo jednostavno i izdašno jelo bit će vampotrebno oko 40 kuna i pola sata

SASTOJCI: 5-6 većih tikvica, 4 jaja, suhi kozji sir (2 šalice), kukuruzna krupica, češnjak, peršin, ulje za prženje

PRIPREMA: Tikvice naribajte, posolite i dobro ocijedite višak vode. Umiješajte bjelanjak u fini snijeg, a žutanjke u pjenu. Dodajte ocijeđene tikvice, naribani sir, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i na kraju krupicu. Sve fino oblikujte u kuglice. Svaku pritisnite dlanom da dobijete polpetu te ih pržite sa svake strane dok ne porumene.

Ocijedite višak masnoće i servirajte uz salatu od ljetnog povrća.

>>Prijedlog za ručak: Vegetarijanske polpete od soje sa salatom i radičem

>>Nedjeljni ručak: Janjeći kotleti s mahunama i mediteranskim finim travama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije