Lounge bar Garden na trogirskom je dijelu Čiova, tik uz marinu. U ambijentu uređenom poput dnevnog boravka, u zelenilu vrta ukrašenog kamenim skulpturama, opustit ćete se uz čašu dobro rashlađenog pića ili kvalitetan obrok po pristojnoj cijeni.
Mi smo se odlučili za fuže s tartufima za 120 kuna i iz dnevne ponude za ragu od jadranskih liganja s domaćim njokima za 90 kuna.
– Povrće, meso, riba, sve je domaće. Otac mi je ribar, žena Slavonka pa nudimo i domaći kulen, pršut, kobasice... Nismo išli na suviše bogat jelovnik, ali to što nudimo kvalitetan je proizvod – kaže vlasnik Willim Halbarth.
Iz ribarske je obitelji i osobito pazi na kvalitetu ribe i morskih proizvoda. Dida mu je bio pionir podvodnog ribolova, a otac Frane Halbarth prvak Europe i višestruki prvak Jugoslavije u podvodnom ribolovu. Willim je, osim što je ugostitelj, i akademski kipar pa je vrt svog restorana koji se nalazi u vrtu stare, kamene obiteljske kuće, s božanstvenim pogledom na Trogir, rivu i kulu Kamerlengo, ukrasio vlastitim djelima. Time je dao osobni pečat i postigao poseban ugođaj.
– Ovo je obiteljski posao, kao da smo svoj dnevni boravak otvorili gostima. Pečemo i svoj domaći kruh, a vino koje nudimo je super, nagrađivani pošip Milan, radi ga očev školski kolega – dodaje Halbarth.
Kako smo vozili, vino smo morali odbiti, ali smo zato kušali kruh u kojem je i crnilo od sipe. Vrlo je zanimljiva okusa.
Kao i cijene!