U slast!

Isprobajte lazanje bolonjez s ovčjim sirom

lazanje
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
12.02.2014.
u 14:00

Poseban, "tajni" sastojak u ovom jelu je ovčji sir

SASTOJCI:

400 g tijesta za lazanje, 600 g miješanog mljevenog mesa, 350 g suhog ovčjeg sira, 5 dl vrhnja, 50 g parmezana, 2 glavice luka srednje veličine, 1 mrkva, 1 dl bijelog vina, 200 g pasirane rajčice, sol, papar po želji, žličica origana

PRIPREMA:

Sitno nasjeckati luk, mrkvu sitno naribati i sve dobro propirjati. Pri kraju dodati pasirane rajčice i origano. U posudu za pečenje staviti malo bolonjez umaka, zatim kore za lazanje, ribani sir, vrhnje, pa bolonjez. Sastojke slagati tim redoslijedom dok sve ne potrošite. Posljednji sloj odozgo posipati parmezanom, prekriti folijom i peći na 250 stupnjeva 40 minuta.

>>Prijedlog za subotnji ručak: Lazanje s četiri sira i ljutim kobasicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije