Ovaj recept nije od jučer, ali smo pomalo na njega zaboravili. Sve što vam treba su tri sastojka - jaja, sol i sir (parmezan). Najzahtjevniji dio je umutiti bjelanjce. A rezultat? Zabavni žumanjci ugniježđeni u "oblaku". Evo i recepta!
Jaja u oblacima
Sastojci:
2 velika jaja, XL veličine
2 mala prstohvata soli, po jedan za svako jaje
1/4 šalice ribanog sira, npr. gruyere ili parmezan
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 °C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke stavite u čistu posudu miksera, dodajte sol i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg (počnite s nižom brzinom pa postupno povećavajte). Špatulom lagano umiješajte ribani sir, vodeći računa da bjelanjci zadrže svoju formu. Formirajte dva oblačića (s udubljenjem u sredini) od smjese bjelanjaka na obloženom limu za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici 3 minute. Nakon 3 minute otvorite pećnicu izvadite oblačiće iz pećnice i lagano dodajte žumanjke u sredinu svakog oblaka. Vratite lim u pećnicu i pecite još 3 minute. Servirajte odmah.