DOBRA RJEŠENJA

Kako mi je pregled vida riješio problem koji muči mnoge nakon 40-e godine života?

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/7
19.07.2023.
u 09:19

Stručna ekipa Alfa Vision Optike dala mi je nadu da će moj problem s vidom u konačnici biti riješen

U moru raznih optika na internetu, za oko mi je “zapela” Alfa Vision Optiku jer mi je prije svega odgovarala njihova lokacija na Vrbanima. Nakon detaljne analize vida i uz vrhunsku tehnologiju Visio Office uređaja, u Alfa Vision Optici izradili su mi progresivne naočale i riješili me umora očiju, glavobolja i škiljenja, najčešćih simptoma dalekovidnosti 

No kako je dalekovidnost napredovala, tako je moj problem s vidom postao sve izraženiji.

Nakon radnog dana, često bih imala glavobolje. Sve je teže bilo izdržati radni dan, a da ne spominjem da sam od čitanja knjiga i poruka na mobitelu jednostavno odustala. Svakodnevno sam počela rabiti onu frazu: “Ruke mi jednostavno nisu dovoljno dugačke”. 
Dakle, shvatila sam, moje trenutne naočale nisu davale rješenje za moj problem i vrijeme je da ponovno odem na pregled.  

“Svemirska” tehnologija u ordinaciji za preglede

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Osim spomenute lokacije koja mi je odgovarala, odluku da krenem do njih prelomile su pozitivne recenzije na internetu koje ta optika ima. Osobnoj preporuci uvijek nekako najiskrenije vjerujem. 

Osim što sam vrlo brzo uspjela zakazati termin za pregled, oduševila me prilagodljivost te ljubaznost i susretljivost pri telefonskom dogovoru s djelatnicom Alfa Vision Optike.

Stručna ekipa Alfa Vision Optike predvođena je poznatom liječnicom dr. sc. Nadeždom Bilić, dr. med. spec. oftalmolog i njezino više-desetljetno radno iskustvo dalo mi je nadu da će moj problem s vidom u konačnici biti riješen.

U moderno opremljenoj i ugodnoj poslovnici dočekuje me optometristica Mirna koja strpljivo sluša o mojem problemu s vidom. Nakon nekoliko minuta razgovora, posve sam sigurna da sam na pravome mjestu i da će se stručna ekipa iz Alfa Vision Optike pobrinuti za mene. 

Mirna me uvodi u prostoriju za pregled, čija me unutrašnjost ugodno iznenadila. Da budem iskrena, toliko raznovrsnih aparatura još dosad nisam primijetila niti na jednome pregledu očiju (samo da vas podsjetim, nosim naočale još od djetinjstva). 

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Svidjela mi se spontanost i strpljivost optometristice dok mi je detaljno objašnjavala svaki korak pregleda. Uz razgovor s Mirnom i ja sam se opustila pa sam se čak počela i šaliti na „svoje prekratke ruke“ dok pokušavam čitati poruke s mobitela.

 „Oko, odnosno očna leća, gubi svoju elastičnost i počinje se sve teže prilagođavati, odnosno akomodirati. Zbog takvog gubitka sposobnosti akomodacije, naše se oko tada počne brzo umarati te rad postane naporan i neugodan“, objašnjavala mi je optometristica dok mi je detaljno pregledavala vid. 

Meni su bile potrebne progresivne naočale – one s jednim staklima za više udaljenosti i namjena! 

Pola sata pregled vida prošlo je u trenu. Imala sam osjećaj da je optometristica doista studiozno proučila sve moje tegobe: utvrdila je moj astigmatizam i starosnu dalekovidnost te mi potom utvrdila novu dioptriju.   

Nakon pregleda, objasnila mi je da je su progresivne naočale za mene idealan izbor jer osiguravaju dobar vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. 

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Osim što pružaju udobnost vida i šire vidno polje uz oštriju sliku i visok kontrast na bilo kojoj udaljenosti, pružaju najprirodniji položaj tijela bez obzira na vrstu posla i aktivnosti. Ukratko, s njima bezgranično možete gledati u razne vrste ekrana, od kompjutorskih do onih na mobitelu, bez ikakvog zamora ili opterećenja oka. 

Tko ne bi pristao na takvo odlično rješenje? Naravno, moj je odgovor bio „Da“. Optometristica napominje kako se u posljednje vrijeme sve više ljudi odlučuje za progresivne naočale jer su dovoljne za sve radnje (čitanje, vožnju, rad za računalom, gledanje televizije itd.). 

Kako nisu sve progresivne naočale jednake i nemaju sve jednaku kvalitetu leća, ja sam dobila svoje, personalizirane, prilagođene na sve moje aktivnosti i način života.   

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Biranje okvira: najslađi dio posla jer sam luda za brendiranim naočalama.
  
Posebno sam bila oduševljena kada su mi ponudili da odaberem okvir za svoje nove „čarobne“ naočale. I, samo da znate, nije mi bilo jednostavno odlučiti jer u Alfa Vision Optici u ponudi imaju više od 40 različitih svjetskih brendova dioptrijskih okvira i sunčanih naočala. Zavrtjelo mi se u glavi kada sam na policama ugledala samo neke od njih - Alain Mikli, Bottega Veneta, Celine, Chanel, Cutler and Gross, Dior, Dita, Gucci, Saint Laurent, Vogue, Max Mara i Ray Ban. 
Moja zadnja stanica bio je jedinstveni Essilor Visio Office uređaj kojim se uzimaju individualne mjere za moje prve progresivne naočale. 

Dakle, ovdje sam tek ostala zaprepaštena što je sve u stanju moderna tehnologija. Jer, ovo čudo tehnike „očitalo“ je u tren oka ono što su prije optičari radili satima – sve parametre za precizan i kvalitetan vid,  uključujući razmak zjenica, dominantnost rotaciju oka te nagib glave.  

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Postupak je trajao samo 20-ak minuta, a tu me je preuzela optičarka Lea.  Ona mi je objasnila sve prednosti progresivnih naočala.
„Razlikujemo nekoliko generacija progresivnih naočalnih leća. Novije generacije su tehnološki naprednije i kvalitetnije te omogućavaju šire vidno polje pa su u skladu s tim i skuplje. Progresivne naočalne leće mogu biti obojane u punu boju ili gradualne, a možete odabrati i progresivne sunčane naočalne leće s polarizacijom, što znači da imaju filter koji umanjuju odbljesak od svih glatkih površina – vode, snijega, ceste, stakla i slično”, navodi Lea uz osmijeh. 

Moja savršena progresiva

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Na kraju, ekipa me je i nagradila. Mogla sam birati želim li na poklon par individualnih progresivnih leća, sunčane progresivne naočalne leće, gradualne ili progresivne sunčane naočalne leće s polarizacijom. Ja sam se odlučila za par individualnih progresivnih leća.  

Ušla sam taj dan na pregled očekujući dugotrajan i mukotrpan proces pregleda vida (zato sam toliko dugo i odgađala otići po nove naočale), a izašla sam sretna i zadovoljna jer bolje vidim svijet oko sebe.

Sadržaj donosimo u suradnji s Alfa Vision Optikom  
 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije