VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Kod Veska po spas od sunca

Senj: Turistička patrola
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
23.07.2024.
u 09:45

Konoba Kod Veska, Ispod volte 1, Senj

U kamenim uličicama staroga grada Senja, koji ima najviše sunčanih dana nakon Hvara, turisti traže mjesto u kojem će pronaći dašak vjetra. Idealnu poziciju, na samom ulazu u grad, čak to i adresa govori – Ispod volte 1, gdje vjetar hladi turiste, ima konoba Kod Veska, nazvana po vlasniku – Veselinu.

Mala je to obiteljska konoba, nasmijanih domaćina, koja nudi i salate s pohanim dagnjama i sirom, salate s friganim lignjama, domaće pljukance sa šparogama i škampima, lignje na buzaru s palentom... Posebna su preporuka njoki s hobotnicom u umaku od crnog vina, kao i hobotnica na žaru. Za dvoje Večernjakovih reportera, ručak i piće 38 eura. Punjena pljeskavica te lignje na žaru s blitvom i boca mineralne. Fer, cijena razumna, hrana fina.

Izbor i kvaliteta jela46 (do 50 bodova)  
Izbor i ponuda pića 12 (do 15 bodova)     
Posluga i ljubaznost 10 (do 10 bodova)    
Dojmovi i prostor 16 (do 20 bodova)     
Ukupnost ponude 4 (do 5 bodova)
Ukupno: 88

Komentara 1

SE
Senj2
15:27 23.07.2024.

🤔 16 kvadrata restoran? Mozda u Nepal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije