U Bakarcu jesti se može na dva mjesta, u restoranu u sklopu prenoćišta uz Jadransku magistralu i konobi Portić, kamo smo se i mi uputili.
Izbor jela je klasičan za turističko odredište, porcije velike, cijene solidne i objedovati se može za 12, 13 eura, odlučite li se za kombinaciju mesa i priloga.
Za ribu poput primjerice oslića i trlje, cijena je ispisana za kilogram pa porcija oslića za žara od 350 grama dođe 13,30 eura (kilogram je 38 eura).
Prilozi su od 3,5 (kuhani krumpir) do 5 eura (povrće s roštilja). S terase je pogled na magistralu i more no kad zapuše bura, teško da bi išta moglo ostati na stolu Portića. Naime, bakaračka bura po jačini se svrstava uz bok senjskoj.
GALERIJA Turistička patrola Večernjeg lista u Bakarcu
Izbor i kvaliteta jela: 37 (do 50 bodova)
Izbor i ponuda pića: 12 (do 15 bodova)
Posluga i ljubaznost: 10 (do 10 bodova)
Dojmovi i prostor: 18 (do 20 bodova)
Ukupnost ponude: 4 (do 5 bodova)
Ukupno: 81