Sastojci :
za 6 osoba :
1 paketić sušenog manga
100 g kikirikija, prženog i slanog
30 g dmBio smeđeg šećera
2 žličice cvjetnog meda
1 žličica karija
2 paketića feta sira (od 180 g)
crni mljeveni papar
Prema želji: svežanj peršina
Priprema :
Oštrim nožem na velike komade nasjeckati mango i ostaviti oko 30 minuta u hladnoj vodi da omekša. U međuvremenu na radnoj površini rasprostrijeti papir za pečenje. U tavi (bez dodatka masnoće) pržiti kikiriki i staviti ga u posudu.
Oprati tavu i ponovno zagrijati. U tavu ravnomjerno usipati šećer te ga karamelizirati. Umiješati med.
U tu smjesu dodati kikiriki, promiješati drvenom žlicom kako bi se karamela u potpunosti obavila oko kikirikija. Usipati karija i promiješati.
Karamelizirani kikiriki prosuti po papiru za pečenje i ostaviti da se ohladi.
Ocijediti mango. Pomoću miksera od feta sira napraviti kremu, dodati mango, a zatim dalje miješati - sve dok se mango ravnomjerno ne rasporedi.
Karamelizirani kikiriki razmrviti i dodati u kremu od feta sira i manga. Začiniti paprom i prema želji sjeckanim peršinom.