Sastojci za 4 osobe: 500 g mljevenog mesa (više junetine nego svinjetine, 1 žlica senfa, 1 jaje, 1 glavica crvenog luka, 2 lista peršina, 1 bijela žemlja, sol, ulje za prženje burgera; Za umak: senf, majoneza, kečap, crvena paprika, češnjak, kiseli krastavac narezan na kockice
Vrijeme pripreme: 30 min. // jednostavno
Priprema:
1. Prije nego počnete raditi, pripremite sve sastojke koji vam trebaju da napravite domaći burger
2. Bijelu žemlju stavite u zdjelicu u natopite mlakom vodom. Ostavite je da se namače dok pripremate, odnosno usitnjavate začine
3. Očišćenu glavicu crvenog luka izrežite najsitnije što možete, kako se luk ne bi osjetio u mesu
4. List peršina dobro operite i ocijedite od vode, a nakon toga nožem usitnite smjesu
5. U zdjelu stavite meso, dodajte jaje, žlicu senfa, žemlju koju ste izvadili iz vode u kojoj se namakala i dobro ocijedili, usitnjeni peršin, dodajte sol i papar po okusu
6. Sve sastojke dobro promiješajte, rukom radite burgere, veličinu prilagodite pecivu koje imate i pazite pritom da budu podjednake veličine, ali ne predebeli
7. Pecite u tavici na vrućem ulju, oko 5 minuta s jedne strane, dok se lijepo ne zarumeni, ali pazite da se ne prepeče
8. Okrenite burgere na drugu stranu i pecite dok se ne zarumene. Izvadite ih iz tavice. Pecivo koje ste već razrezali možete lagano prepržiti s unutarnje strane na tavici. U pecivo slažite prvo zelenu salatu, rajčicu koju ste narezali na kriške, stavite burger i pokrijte salatom. Prema želji, na burger možete staviti i umak od senfa, majoneze, kečapa, malo crvene paprike i češnjak u prahu te kiselog krastavca narezanih na male kockice.
Više slasnih recepata potražite u novom broju magazina Slano&Slatko koji vas čeka na kioscima!
>>Divljač: Od viteških gozbi do današnjeg stola
>>Vrijeme je za piknik, pretvorite ga u gozbu