Restoran Villa Vladimir, Laz Bistrički 3A

Kuhao dugo u Rimu pa se vratio u svoje Zagorje među zelene brežuljke

storyeditor/2023-04-20/PXL_190423_99456795.jpg
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
24.04.2023.
u 16:30

U naš bi restoran stalo doslovce pola Marije Bistrice, svaki drugi stanovnik, jer imamo pet stotina mjesta, a prema Googleu i najviše ocjene u Zagorju, ponosni su u Villi Vladimir

U Zagorju se dobro jede, to nije neka novost, a kuhar i vlasnik Vladimir Vedrina iz Laza Bistričkog radio je u najelitnijim restoranima u Rimu i Rovinju pa se vratio na zagorske brežuljke. Takav chef nije čest. U rimsku četvrt Massimina dolazili su i Alen Bokšić kada je igrao za Lazio, Siniša Mihajlović za Romu, pjevači Antonello Venditti i Adriano Celentano, a u Rovinju je Vedrina radio kod legende istarskog ugostiteljstva Corrada Pellizzera...

– Kuham od 1984., a u Rimu sam radio pet godina. Riba mi je oduvijek bila forte – kaže gospodin Vlado čiji je specijalitet fettuccine mare e monti, spajanje mora i planina – tjestenina s plodovima mora i gljivama u bijelom umaku. Sin Antonio je s gostima, a Vlado u kuhinji.

– Plata Vladimir je ono po čemu nas gosti, koji su većinom Zagrepčani, znaju. Na njoj su zagrebački odrezak, svinjski lungić omotan špekom, pureći ražnjići s povrćem i pileća rolica. Za troje ljudi je porcija, a samo je jedan u sve ove godine uspio pojesti cijelu sam. Svaka gostu čast – govori mlađi Vedrina. Turisti vole štrukle, bilo zapečene, pečene ili kuhane, a radi ih kuharica Snježana. Mama Vedrina sprema domaće knedle sa šljivama po receptima suprugove bake Ane. Organiziraju vjenčanja, a na jedno su im došli mladenci čak s – Brača.

– U naš bi restoran stalo doslovce pola Marije Bistrice, svaki drugi stanovnik, jer imamo pet stotina mjesta, a prema Googleu i najviše ocjene u Zagorju – ponosni su u Villi Vladimir. Poznato je da se Ljudevit Gaj ženio u crkvi u Mariji Bistrici, zna li se i što se jelo na tom vjenčanju, pitamo. – Ne znamo, ali smo sigurni da su se jeli štrukli! – kaže konobar Mladen (na fotografiji). Obilan ručak za dvoje stoji nešto manje od 40 eura – tagliata od ramsteka (20 €), pileća rolica s krumpirom (12 €) i zapečeni štrukli od sira (5,40 €).

 

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova)       47 Izbor i ponuda pića (do 15 bodova)       12 Usluga i ljubaznost (do 10 bodova)       10 Dojmovi i prostor (do 20 bodova)       18 Ukupnost ponude (do 5 bodova)       5 ukupno:       92

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije