VELIKA ZVIJEZDA

Leutu je ovo dar za 50. rođendan

Leut, Cavtat
Foto: Marina Borovac
1/2
22.08.2020.
u 10:11

Najbolji restoran je cavtatski Leut, i nije mu to prvo Večernjakovo priznanje

Nakon dana i dana provedenih na putu uzduž Jadrana, Turistička patrola Večernjega lista u sezoni potpuno drukčijoj od onih na koje smo navikli i u kojoj smo tražili našu najbolju morsku destinaciju, ali i restoran, u ovoj potonjoj kategoriji najboljim je ocijenila Leut iz Cavtata.

I nije Ivo Bobić, u čijoj je obitelji taj restoran još od 1971. godine, mogao skriti oduševljenje što je tako ispalo. Samo, priznaje, zadali smo mu jedan problem.

Mjesto za novu diplomu

Naime, svi zidovi Leuta ukrašeni su fotografijama brojnih poznatih osoba koje su ovdje došle na ručak i večeru i Bobić sada mora tražiti mjesto na koje će staviti priznanje s velikom zvijezdom koje će dobiti za najbolji restoran. Ali to su već slatke brige, složit će se gazda pokazujući nam kako među fotografijama njegovih gostiju, poput frontmena grupe U2 Bona Voxa, osnivača Huaweija Ren Zhengfeija, ruskoga milijardera Romana Abramoviča, nogometaša Luke Modrića... na zidu već sedamnaest godina ponosno drži Večernjakovo priznanje kada je Leut u Turističkoj patroli 2003. osvojio drugo mjesto i četiri zvjezdice.

Ovaj restoran s prelijepom terasom tik uz more, koja može postati intimnom i bijelim zavjesama “odsječena” od ostatka svijeta, u ponudi ima vrhunski pripremljena jela i kuhinju koja se temelji na tradicionalnoj mediteranskoj. Uz čašu dobroga vina nema većega gušta no uživati u specijalitetima od svježe ribe, školjaka, rakova... ili pak u mesnim jelima i svježem povrću. Osim skupih delicija, ima tu i cjenovno prihvatljivih jela poput tjestenine s plodovima mora (69 kuna), a na godišnjem se ovdje vrijedi počastiti bogatom ribljom platom koja za dvije osobe stoji 270 kuna.

Neodoljivi semifredo

Na velikom će vam pladnju ljubazno osoblje donijeti ribu, odrezak od tune, lignje, školjke i krumpir s blitvom. Svega pomalo, a opet dovoljno. Majstori su i za slastice, a mi nismo odoljeli kušati njihov semifredo od badema (35 kuna).

– Nemam što reći nego hvala vam, baš mi je drago da je pobijedio naš Leut koji će 2021. proslaviti pedeseti rođendan – rekao nam je Ivo Bobić. 

27. Restoran Bartol Jasenica 87

28. Konoba Betiga Barbariga 86

29. Tuna bar Trpanj 77

5. Restoran Puntin Baška Voda 94

6. Konoba Dalmare Brodarica 94 

7. Restoran Lanterna Čiovo 94 

8. Restoran Naše malo misto Gradac 94

9. Trattoria i Tartuferia Bora bar Mali Lošinj 94

10. Konoba Čok Novigrad 94

11. Konoba Valle Losca Opatija 94

12. Restoran Fra-Kat Premantura 93

13. Restoran konoba Boršćica Tisno 92

14. Istarska konoba Kontija Vrsar 92

15. Steak house Župaho Plat 91

16. Bistro Rumore Rabac 91

17. Konoba Žlahtina Vrbnik 91

18. Virtualni restoran Manjon.hr Crikvenica 90

19. Bistro pizzeria Rossa Bianca Mokošica90

20. Pizzeria Nav Novi Vinodolski 90

21. Konoba U ribara Bibinje 89

22. Restoran Perun -Mošćenička Draga 89

23. Konoba Pjero Petrčane89

24. Pizzerija Ivo Stobreč 89

25. Restoran Kaleta Vir 89

26. Restoran Matea Pag 88

1. Restoran Leut Cavtat 98

2. Restoran Pakoštanac Pakoštane 97

3. Restoran More Funtana 95

4. Restoran Antonijo Rogoznica 95

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
13:18 23.10.2020.

Kad pocinje sezona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije