Chilli papričice

Ljubitelji ili ne, ovo su razlozi zašto biste trebali jesti - ljuto!

žena s chillijem u ustima
Foto: Thinkstock
28.05.2014.
u 13:23

Jedna tvar u sastavu chili papričica – kapsaicin – olakšava prerađivanje hrane, zbog čega ju organizam može brže iskoristiti za energiju.

Kao jača energetska injekcija poslužit će obrok začinjen paprikom.

Sudeći prema rezultatima istraživanja, osobe koje često dodaju chili u ručak duže održavaju stabilnu razinu šećera u krvi tijekom poslijepodneva nego osobe koje ne začinjavaju obroke.

Jedna tvar u sastavu chili papričica – kapsaicin – olakšava prerađivanje hrane, zbog čega ju organizam može brže iskoristiti za energiju.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Zapravo, taj učinak odavno je poznat ljudima s Kariba. Kao njihova najistaknutija predstavnica, Rihanna (rođena na Barbadosu) često prije koncerta podiže energiju tako što jede super ljutu pileću juhu s nekoliko vrsta ljutih papričica.

>>Jesti i mršavjeti san je svake osobe. Može i to, ali uz ove namirnice

>>Ako volite ljuto i začinjeno, ovo je recept za vas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije