Ovaj restoran s iskonskom dalmatinskom pričom osnovao je Davor Mrvić prije 18 godina u obnovljenoj dalmatinskoj kući staroj gotovo četiri stoljeća. Gotovo da i nema Šibenčanina koji ne zna za Mrvićevu Dalmatu u kojoj se pretresaju baš sve otočke i gradske ćakule.
Ambijent je iznimno domaćinski, stoga ako Brodaricu i Šibenik želite doživjeti u punom smislu riječi, dolaskom kod Mrvića bit ćete na dobitku. Restoran je poznat uglavnom po ribljim specijalitetima, s tim da su zaštitni znak bijeli i crni rižoti spremljeni prema tradicionalnoj i čuvanoj recepturi. No ovdje se mogu probati i školjke, tjestenina s plodovima mora, gregade, riblje juhe, riba sa žara, hobotnica na salatu...
Nije ovaj restoran glamurozan ni luksuzan, ali hrana je božanska.
– Mi vam ne patimo od velikih priča, nego spremamo spizu kakvu su spremale naše bake. Naš je recept – što manje filozofije, a što više dobre hrane – priča nam Mrvić koji svakog jutra od lokalnih ribara nabavlja namirnice, a od susjeda voće i povrće.
Fotoreporter i ja okrijepili smo se s morskim rižotom i čašom bijelog vina. Cijena rižota je 80 kuna tako da s pićem po glavi možete proći i do 100 kuna, a sjedit ćete na krapanjskoj rivi i iskonski osjetiti Dalmaciju.
bolje cijene!