Tomahawk odrezak, koji je ime dobio zato što podsjeća na indijansku sjekiru, komad je mesa oko kralježnice, s rebrom, očišćenim francuskom obradom.
Brownie od tamne craft pive u kremi od viskija najseksi je kolač ikad. Oboje se spravlja u Steak houseu Župaho u Platu, odličnom restoranu koji njeguje kombinaciju tradicionalne i moderne kuhinje, a u ponudi ima jela s roštilja, mesne specijalitete, mediteranska jela, pizze, deserte...
K tome, imaju i dostavu, iznimno su brzi, a što je najvažnije, hrana je ukusna i, s obzirom na to da se Župaho nalazi nedaleko od Dubrovnika, cijenom prihvatljiva (npr. wok s piletinom je 50 kuna). Osoblje je baš ljubazno i predano svome poslu. Župaho se nalazi na samom ulazu u Plat, na glavnoj prometnici koja vodi prema Cavtatu.
Imaju lijepu terasu i ugodno uređen unutarnji prostor lokala. Ovoga puta u Župaho smo došli na brzinu naručiti hranu za van, posavjetovavši se sa zaposlenicom što može “preživjeti”. Rolice s kozicama (40 kuna) bile su rješenje, pokazalo se dvjestotinjak kilometara kasnije, baš kao i pohane punjene palačinke (55 kuna) koje su na red došle još kasnije.