Janjeći kotleti s mahunama i mediteranskim finim travama
SASTOJCI:
Osam janjećih kotleta, 1 kg mahuna, maslac, đumbir, češnjak, kadulja, sol, papar, maslinovo ulje
PRIPREMA: Janjeće kotlete natrljajte smjesom soli, maslinova ulja, sjeckane kadulje i malo naribanog ili tanko narezanog đumbira te češnjaka. Ostavite da se meso i začini prožmu. Odvojite kotlete od kosti i kratko pecite na maslacu s obje strane. Premjestite u zagrijanu pećnicu i ondje ostavite na 120 stupnjeva još 20-tak minuta.
Mahune blanširajte, ocijedite i pirjajte na malo maslaca i ostatku marinade za kotlete. Izvadite ih, a u tavu uspite malo bijelog vina, reducirajte i polijte po mesu i povrću.
Postupak je zahtjevniji, priprema će trajati oko 45 minuta, a stajat će vas oko 120 kuna
>>Vegetarijanske polpete od soje sa salatom i radičem