recept

Nedjeljni ručak: Janjeći kotleti s mahunama i mediteranskim finim travama

Janjeći kotleti
Foto: Thinkstock
25.01.2014.
u 13:22

Postupak je zahtjevniji, priprema će trajati oko 45 minuta, a stajat će vas oko 120 kuna

 Janjeći kotleti s mahunama i mediteranskim finim travama

SASTOJCI:

Osam janjećih kotleta, 1 kg mahuna, maslac, đumbir, češnjak, kadulja, sol, papar, maslinovo ulje

PRIPREMA: Janjeće kotlete natrljajte smjesom soli, maslinova ulja, sjeckane kadulje i malo naribanog ili tanko narezanog đumbira te češnjaka. Ostavite da se meso i začini prožmu. Odvojite kotlete od kosti i kratko pecite na maslacu s obje strane. Premjestite u zagrijanu pećnicu i ondje ostavite na 120 stupnjeva još 20-tak minuta.

Mahune blanširajte, ocijedite i pirjajte na malo maslaca i ostatku marinade za kotlete. Izvadite ih, a u tavu uspite malo bijelog vina, reducirajte i polijte po mesu i povrću.

Postupak je zahtjevniji, priprema će trajati oko 45 minuta, a stajat će vas oko 120 kuna

>>Vegetarijanske polpete od soje sa salatom i radičem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije