Turistička patrola - Crikvenica

Nema dana bez klapa, akrobata, folkloraša...

Crikvenica
Foto: Renata Rašović
30.07.2014.
u 18:30

Za sve uzraste - Na rivijeri od 28 kilometara pješčane su i šljunčane plaže

Nekoć omiljeno ljetovalište svjetskih zvijezda pa i članova kraljevskih obitelji svojim je noćnim barovima, raspjevanim terasama i klubovima dugi niz godina privlačila strani i domaći jet set, no krvna slika Crikvenice danas izgleda bitno drugačije.

Glavna uzdanica ovdje je rivijera duga 28 kilometara s pješčanim i šljunkovitim plažama, namijenjenim gostima mlađe i starije dobi, ali i obiteljima s djecom, s najnevjerojatnijom industrijom animacije na plažama koju možete zamisliti i Adrenalinskim parkom.

Kutak i za nudiste

Crikvenički gosti često negoduju što gradsko kupalište, koje je prilagođeno osobama s posebnim potrebama (ima rampu za spuštanje osoba u more), sve do 17 sati masno naplaćuje ulaz, no u produžetku postoji cijeli niz besplatnih plaža, poput Omorike, Kaštela i Kačjaka, na kojima svoj kutak pod suncem i bistro more mogu pronaći i nudisti.

Posljednjih godina, međutim, turisti nisu prepušteni tek morskim radostima, zahvaljujući angažmanu lokalne Turističke zajednice koja radi sjajan posao. Ne slučajno, u Crikvenici se stalno nešto događa: od paljenja Ivanjskih krijesova za dobrodošlicu ljetu, preko nastupa folklornih grupa ili malih akrobata iz Francuske do nastupa klapa na glavnom gradskom trgu koji je ovo ljeto dočekao potpuno obnovljen i uljepšan.

Glasovita bolnica

Idućih dana goste očekuju nastupi Zdenke Kovačiček i udaraljkaši Dražena Franolića. Ribarski tjedan, Aquarium sa 150 vrsta riba, Ljubavna cestica za zaljubljene i one koji će to tek postati, gradski muzej i galerije... sve to čeka turiste. Crikvenica zna privući goste i zdravstvenim turizmom, promocijom glasovite Thalassotherapije, bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava, koja također dovodi brojne goste.

No, još treba raditi na imidžu grada. Štandovi su posve bezlični i nude tek drangulije za plažu, nađe se tu i poneki pseudoumjetnik za brzinsko portretiranje turista, ali ne i autohtoni crikvenički suvenir. Toga nema ni za lijeka. Popularna Crikva čeka nešto da je prodrma, a tako malo nedostaje da vrati stari sjaj. Za početak, treba krenuti od ruševina negdašnjeg hotela Miramare koji, na samoj rivi i ulazu na gradsku plažu, predstavlja pravo ruglo ovog grada.

>>Ljetovanje za pse: Nitko ne grize i ne reži, u pozitivnom ozračju uživaju ljudi i ljubimci

>>Miomirisni vrt kojemu nedostaje tek Apoksiomen

>>Ne bi škodio i koji putokaz do tih brojnih znamenitosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije