Namažite ga na krekere, mekani kruh ili tost. Uživajte u samom namazu ili napravite atraktivne sendviče dodajući kriške dimljenog lososa, narezane rajčice, luk i neki neutralni bijeli sir ili finu skutu. Savršeno!
Aromatizirani maslac s dimljenim lososom
Sastojci:
60 g dimljenog lososa, sitno nasjeckanog
2 žlice mladog luka, sitno sjeckanog bijelog i zelenog dijela
113 g maslaca, sobne temperature
1 žlica svježeg soka od limuna
½ žličice svježe korice limuna
1/8 žličice soli + još po ukusu
1/8 žličice svježe nasjeckanog crnog papra + više po ukusu
Priprema:
U zdjelu srednje veličine dodajte sitno nasjeckani losos i mladi luk, maslac, limunov sok, koricu te sol i papar. Sve sastojke dobro sjedinite. Ostavite smjesu da se aromatizira na sobnoj temperaturi oko sat vremena i kušajte. Po potrebi dodajte još začina.
Posluživanje:
Maslac umotajte u plastičnu foliju pa stavite u hladnjak ili zamrzivač na par minuta da se maslac stegne. Prije posluživanja neka odstoji kratko na sobnoj temperaturi pa ga servirajte s malim nožem za mazanje uz tostirane kriške kruha, krekere ili svježi baguette.