VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Nonina konoba: Creska janjetina na roštilju

Martinšćica: Turistička patrola Večernjeg lista
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
15.07.2024.
u 13:21

Nonina Konoba, Stivan 61, Martinšćica

Cres je otok koji je sinonim za janjetinu, pa kad već tamo idete u restoran, ne trebate puno razbijati glavu oko odabira. Konoba Bukaleta u Loznatima slavna je po janjetini u području oko grada Cresa, vlasnici su poznati po legendarnoj priči u kojoj su se otišli odmoriti za vikend nakon mjeseci pripreme janjetine, pa kao prvu nagradu u tadašnjem lošinjskom hotelu Bellevue dobili – janjeću glavu!

To je tamo, a ovdje, na ovoj strani otoka, poznata je Nonina konoba. Fina creska janjetina na roštilju stoji 23 eura, a okusa je pun i janjeći gulaš s njokima (15 eura). Ručak za dvoje Večernjakovih reportera – 53 eura. Prihvatljivo s obzirom na okuse, doživljaj i vrlo drage i simpatične konobare. Tko je u blizini, neće pogriješiti. Na janjetinu u – Noninu konobu!

Ocjene

Izbor i kvaliteta jela 46

(do 50 bodova)      

Izbor i ponuda pića 13

(do 15 bodova)      

Posluga i ljubaznost 10

(do 10 bodova)      

Dojmovi i prostor 17

(do 20 bodova)      

Ukupnost ponude 4

(do 5 bodova)

UKUPNO           90

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije