Mljac

Obožavamo krumpir, a u ovoj salati ne možemo ga se zasititi – probajte je već danas!

15.07.2022.
u 06:00

Krumpir volimo u svim mogućim varijantama, jedemo ga kao prilog, u salati, a uz malo dodataka super je i kao glavno jelo. Ova salata neće proći nezamijećeno odlučite li je poslužiti kao prilog već na sljedećoj obiteljskoj roštiljadi.

Kod salata s krumpirom najvažnije je da ga kuhate u kori pa nakon toga gulite – tako će krumpir zadržati lijepu formu i bit će puno aromatičniji nego kad se kuha bez kore.

Aromatizirana krumpir salata s limunom i lukom

Sastojci:

800 g krumpira

2 manja luka

150 ml povrtnog temeljca

1 žličica zrnatog senfa

1 neprskani limun, sok i korica

4 žlice maslinova ulja

sol

svježi peršin

1 mladi luk

1 žličica kapara

Priprema:

Krumpire skuhajte pa ogulite i narežite na ploške. Luk nasjeckajte, a nekoliko kolutova ostavite za ukras. Umiješajte ga u krumpir, prelijte vrućim temeljcem te umiješajte senf, kapare, koricu i sok limuna. Ostavite desetak minuta pa prelijte uljem, posolite i popaprite te pospite sjeckanim mladim lukom i peršinom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije