Od restorana Tarpon očekivao sam puno i nije me razočarao. Restoran se proteže na dva kata, a ima i prostor za pušenje.
Ambijent je lijepo uređen, a kako je većina prostora u staklu, ima dosta svjetla te djeluje prozračno. Ipak, dušu restorana čine konobari. Šarmantni “profići” na kojima se odmah vidi da znaju i vole raditi svoj posao. Imaju prilično velik izbor vina, a ako ste neodlučni, konobari će vas posavjetovati koje vino najbolje odgovara uz koje jelo – ne brinite se, u sigurnim ste rukama.
Najprije smo probali pileće medaljone u umaku od šampinjona s rižom.
Ovo je jelo dosta popularno u restoranima. Postoji očajna piletina sa šampinjonima, izvrsna piletina sa šampinjonima, a na vrhu je Tarponova piletina sa šampinjonima.
Drugo je jelo bilo malo konkretnije i više po volji ljudi koji vole dobar komad mesa na tanjuru – teleći kotlet s pomfritom. Koliko god zvučalo jednostavno, pripremiti kotlet nije jednostavno. Najčešće dobiješ neku suhu “fetu” mesa koja je tvrđa od tanjura na kojem je servirano.
Ovo je, za razliku od nekih drugih kotleta koje sam jeo u životu, bilo mekano, sočno i taman malo krvavo. Hrana je brzo došla na stol što je, kad je riječ o gablecu, uvijek važno jer čovjek nema vremena za gubljenje u pauzi za gablec.
Pojesti i natrag na posao!
>>Ivan Šarić: Filet brancina bio je tako dobar da sam ga htio posvojiti