Svima je najlakše skuhati tjesteninu, no postoji nekoliko trikova da vam tjestenina ispadne još bolja i ukusnija.
Uvijek je bitno birati odgovarajuću vrstu tjestenine, to jest točan oblik tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta – svaka ima svoju funkciju.
Ako ćete tjesteninu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja. Ako sasvim skuhate tjesteninu i onda je stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti ukusna.
Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine jest dodavanje soli. Kada voda zakipi, tada treba začiniti tjesteninu, a da biste to napravili savršeno, upotrijebite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, velik dio otići će s vodom koju ćete izliti.
Sačuvajte dio vode od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći pri razrjeđivanju umaka.
Pogledajte koliko ovaj gospodin zna o kestenima: