Nešto iza 13 sati svi gableci, na kojima se bazira ponuda bistroa i koji se služe do 14, već su bili rasprodani. I tako je svaki dan, stotinjak porcija dva različita jela brzo plane. Uz kvalitetu (vlasnik Branislav Cvitić nastoji sve namirnice nabaviti od lokalnih proizvođača) razlog je svakako i jedinstvena cijena svih gableca, pet eura.
Na dan kad smo mi došli na meniju su bili juha, faširane šnicle s restanim krumpirom i salata te grah s kobasicom i suhim mesom i salatom. Uz gablece, u ponudi su razne druge vrste povoljnih, jednostavnih i finih jela. Vlasnik Cvitić je profesionalni kuhar i povratnik iz Njemačke, a u ratu je iz svog Donjeg Novog Sela utočište pronašao u Otoku:
– Otvaranje bistroa bilo je prilika da zahvalim gradu – kaže.
Izbor i kvaliteta jela 46
(do 50 bodova)
Izbor i ponuda pića 13
(do 15 bodova)
Posluga i ljubaznost 10
(do 10 bodova)
Dojmovi i prostor 19
(do 20 bodova)
Ukupnost ponude 4
(do 5 bodova)
Ukupno 92 ČETIRI ZVJEZDICE
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA