Potrebno je: 100 g krušnih mrvica, 1,5 dl mlijeka ili vrhnja za kuhanje, 100 g narezanog crvenog luka, 3 žlice maslaca, 500 g mljevenog telećeg mesa, 500 g mljevenog junećeg mesa, žličica soli, 1/4 žličice mljevenog papra, 1/2 žličice cimeta, 2 jaja
Priprema: Potopite krušne mrvice u mlijeko, a kada se smjesa natopi, promiješajte. Propržite crveni luk na maslacu, a potom ga prebacite u posudu za miješanje. Dodajte meso, sol, papar, cimet, umućena jaja i krušne mrvice, dobro promiješajte. Pokrijte posudu i držite je u hladnjaku nekoliko sati. Napravite ćufte i ispecite ih na umjerenoj temperaturi u dubljoj tavi. Stavite ih u vatrostalnu posudu i prelijte s nekoliko žlica prokuhanog mlijeka. Pecite ih u pećnici oko 15 minuta.
Poslužite ćufte uz pire od krumpira i umak po vašem izboru.
>>Varivo od gljiva s kiselim mlijekom
>>Od ove pečene govedine narast će vam zazubice