Nakon što ste se naspavali za vikend, počastite se jednim kraljevskim doručkom. Priprema je vrlo jednostavna i brzo gotova, a recept sadrži omiljeno voće koje danas slavi svoj dan - jagode! Iako još nije službeno počela sezona kod nas, već ih možete pronaći na policama trgovina, nerijetko i snižene. Brzo odite do trgovine, ako ih već nemate kod kuće, i krenite na posao!
Sastojci koji vam trebaju su:
400 g kruha
250 ml mlijeka
60 ml slatkog vrhnja
5 velikih jaja
Pola žličice ekstrakta vanilije
1 žlica šećera
2 žlice brašna
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice cimeta
200 g čokoladnog namaza
Maslac
Šećer u prahu
600 g jagoda + 3 žlice šećera
Poslužite se ovim trikom i iscijedite sav sok iz limuna: Potreban vam je samo štapić za ražnjiće!
Priprema:
Operite, očistite i narežite jagode, pa ih pomiješajte s tri žlice šećera i ostavite da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u hladnjak. Dok se one hlade vi narežite kruh na malo deblje šnite. Zarežite kroz sredinu svake kriške tako da napravite mali džep - napunite ga čokoladnim namazom.
Umutite jaja, mlijeko, vrhnje, vaniliju, žlicu šećera, brašno, prašak za pecivo i cimet. Namočite svaku krišku kruha s obje strane - pažljivo kako ne bi iscurio namaz. Zagrijte malo maslaca na tavi i pecite kruh dvije do tri minute na svakoj strani dok ne poprimi zlatnu boju i laganu hrskavost.
Na vrh stavite jagode i posipajte šećerom u prahu. Po želji možete dodati šlag.
Oprala jagode u slanoj vodi, pa začuđeno gledala što se sve u njima nalazi:
ma super