Recept za 'božanski ružičasti preljev' za salatu osmislila je gastro blogerica, Lauren Toyota, a ona savjetuje da se koristi smrznuta već nasjeckana ili oguljena sirova repa. Može se, kaže, koristiti i repa iz konzerve, ali onda pokušajte pronaći neku koja nema dodanih šećera.
Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'
- Ako dodajete i ocat, pazite da ne dodate i limunov sok prije nego što probate - napominje Toyota i dodaje da je smrznutu repu najbolje odmrzavati u posudi s vrućom vodom, pet do osam minuta, a onda proliti vodu. Ako koristite repu iz konzerve, savjetuje da odmah ocijedite višak tekućine.
Evo što vam je sve potrebno za otprilike 1¼ šalice:
1 šalica nasjeckanih komada repe
3 velika režnja češnjaka
½ šalica majoneze
¼ šalice listova svježeg bosiljka
¼ šalica kopra
¼ šalice peršina
¼ šalica grubo nasjeckanog mladog luka ili vlasca
2 žlice lista estragona
2 žlice limunovog soka (otprilike 1 limun)
½ žličica morske soli
½ žličica crnog mljevenog papra
Priprema:
Sve sastojke ubacite u snažni blender i miješajte dok ne dobijete glatku ružičastu smjesu. Servirajte na salati ili kao umak sa strane, prenosi portal Mind Body Green.
Sami napravite sredstvo za čišćenje prozora prije proljetne generalke!
aj nije loše