Želite pročistiti proljetnu prehranu i koristiti napitke bez kolesterola? Ne podnosite laktozu? Želite uravnoteženu vegansku prehranu? Ili jednostavno volite guštati u novim, finim i zdravim okusima? U tom slučaju možda je zobeno mlijeko pravi odabir za vas. Otkrijte kako možete koristiti zobeno mlijeko u slanim i slatkim jelima na radionici kuhanja koju će 19. travnja od 17.30 do 20 sati u Makronovi održati iskusna učiteljica prirodne prehrane Ana Janjatović Zorica. Pripremat će se juha od brokule sa zobenim mlijekom, složenac sa zobenim bešamelom, baršunasta krema sa šumskim voćem te hranjivi frape od jagoda.
Pitate li se zašto zobeno mlijeko, u Makronovi objašnjavaju da zob sadrži više bjelančevina od bilo kojeg drugog zrna, ne sadrži kolesterol te je bogata mnogim balastnim tvarima, lecitinom, vitaminima i mineralnim tvarima. Takozvani betaglukani u zobi snižavaju kolesterol u krvi i time smanjuju opasnost od bolesti srca i krvnih žila. Kako kliničke studije pokazuju, već konzumiranje samo tri grama betaglukana dnevno snižava kolesterol, a popijete li samo jednu čašu zobenog napitka dnevno, pokrili ste gotovo trećinu dnevnih potreba za vrijednim balastnim tvarima.
Radionica kuhanja sa zobenim mlijekom
Ne podnosite laktozu? Želite uravnoteženu vegansku prehranu? Ili jednostavno volite guštati u novim, finim i zdravim okusima?
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.