Idealan doručak

Recept za kajganu oduševio internet: Držite se ove pripreme i nećete požaliti

Shutterstock
24.03.2021.
u 10:30

Recept za ekstra kremastu kajganu postao je viralan, a oni koji su ga isprobali tvrde da nisu kušali ništa bolje.

Kenji Lopez-Alt, američki chef, podijelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu. Jedan sastojak koji mijenja cijelu priču je, otkriva, škrob.

Samo mala količina škroba spriječit će da se jaja posuše i ostanu tvrda – baš suprotno, bit će mekana i sočna, prenosi Mirror.

Potrebno vam je:
4 žlice ohlađenog maslaca
4 jaja
prstohvat soli
2 žličice škroba – može biti kukuruzni, krumpirov ili od tapioke

Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa – nakon 17 godina:

Kada je u pitanju priprema, Kenji preporučuje da umutite škrob s jednom i pol žlicom vode kako biste razbili grudice. Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i sol i sve mutite dok ne dobijete homogenu smjesu. Zagrijte jednu žlicu vode u tavi na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dvije žlice maslaca i čekajte da se napravi pjenica, otprilike 10 sekundi. 

Dodajte smjesu s jajima i pa okrećite i mrvite jaja otprilike dvije minute. Poslužite odmah dok je toplo. 

Je li zdravije jesti omlet, jaje na oko ili kuhano? Evo odgovora:

1/5
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Osvetnik-Ernesta-Fulira
Osvetnik-Ernesta-Fulira
12:50 24.03.2021.

Teška glupost. Kajgana se radi na jako zagrijanoj domaćoj svinjskoj masti, jaja se ne "mrve" nego se okreće vilicom jedna po jedna "plahta", i to bez ikakvih dodataka i peče se tek toliko da ne bude tekuća i brzo se istrese u tanjur da se ne stvrdne previše.

DM
drazen.muhvic
13:22 24.03.2021.

Ako nije objavljeno na TikToku nije pažnje vrijedno i nije točno...

ZS
zspanco
20:02 24.03.2021.

Onaj kome novinarčić treba reći kako se sprema dobra kajgana nije zaslužio da po zemlji hoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije