Kenji Lopez-Alt, američki chef, podijelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu. Jedan sastojak koji mijenja cijelu priču je, otkriva, škrob.
Samo mala količina škroba spriječit će da se jaja posuše i ostanu tvrda – baš suprotno, bit će mekana i sočna, prenosi Mirror.
Potrebno vam je:
4 žlice ohlađenog maslaca
4 jaja
prstohvat soli
2 žličice škroba – može biti kukuruzni, krumpirov ili od tapioke
Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa – nakon 17 godina:
Kada je u pitanju priprema, Kenji preporučuje da umutite škrob s jednom i pol žlicom vode kako biste razbili grudice. Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i sol i sve mutite dok ne dobijete homogenu smjesu. Zagrijte jednu žlicu vode u tavi na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dvije žlice maslaca i čekajte da se napravi pjenica, otprilike 10 sekundi.
Dodajte smjesu s jajima i pa okrećite i mrvite jaja otprilike dvije minute. Poslužite odmah dok je toplo.
Je li zdravije jesti omlet, jaje na oko ili kuhano? Evo odgovora:
Teška glupost. Kajgana se radi na jako zagrijanoj domaćoj svinjskoj masti, jaja se ne "mrve" nego se okreće vilicom jedna po jedna "plahta", i to bez ikakvih dodataka i peče se tek toliko da ne bude tekuća i brzo se istrese u tanjur da se ne stvrdne previše.