VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Savršena napoletana s mortadelom od vepra

Turistička patrola u Pirovcu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/26
29.07.2024.
u 10:24

Pizzeria Barezze, Domovinskog rata 7, Pirovac

Njezina je majka Smilja desetljećima "tata-mata" za pripremu klasične pizze, no Matea Barić mislila je da treba napraviti iskorak i gostima je ponudila savršenu napoletanu, za koju je i na svjetskom natjecanju u Italiji jedina iz Hrvatske dobila posebno priznanje. Dobitna kombinacija koja se istaknula među više od 1000 natjecatelja bili su, uz odlično tijesto, nadjev napravljen od salse od pistacija, mortadele od vepra, mozzarelle, maslina, svježeg bosiljka, sira grana padano i pistacija. Pizza se zove Barezze i ujedno je najskuplja u jelovniku (17 eura).

Osim pizza, klasičnih i napoletanskih, ovdje možete pojesti odlične burgere s krumpirićima, tortilje, salate... Matea se namjerava dalje usavršavati, krušnu će peć zamijeniti električnom, a po selu se već sada priča da je u vještini pravljenja pizza nadmašila mamu Smilju.

Ocjene

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 47

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 12

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova): 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 5

Ukupno: 92

 

GALERIJA Turistička patrola u Pirovcu
Turistička patrola u Pirovcu
1/26

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije