Njezina je majka Smilja desetljećima "tata-mata" za pripremu klasične pizze, no Matea Barić mislila je da treba napraviti iskorak i gostima je ponudila savršenu napoletanu, za koju je i na svjetskom natjecanju u Italiji jedina iz Hrvatske dobila posebno priznanje. Dobitna kombinacija koja se istaknula među više od 1000 natjecatelja bili su, uz odlično tijesto, nadjev napravljen od salse od pistacija, mortadele od vepra, mozzarelle, maslina, svježeg bosiljka, sira grana padano i pistacija. Pizza se zove Barezze i ujedno je najskuplja u jelovniku (17 eura).
Osim pizza, klasičnih i napoletanskih, ovdje možete pojesti odlične burgere s krumpirićima, tortilje, salate... Matea se namjerava dalje usavršavati, krušnu će peć zamijeniti električnom, a po selu se već sada priča da je u vještini pravljenja pizza nadmašila mamu Smilju.
Ocjene
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 47
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 12
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova): 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 5
Ukupno: 92
GALERIJA Turistička patrola u Pirovcu