Večernjakove zvjezdice - Hostel Slavonia point

Slani kolačići od tijesta s nadjevom za kobasice nadaleko su poznati

Turistička patrola Općine Cernik
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/8
27.04.2022.
u 19:47

Hostelski restoran nudi autohtona, domaća jela kojima se Slavonci diče. Gosti se najčešće odlučuju za pečenje na ražnju, bilo da je u pitanju odojak ili janjetina.

Da su birali, Ivan Ivanović i Tomislav Kruljac ne bi mogli izabrati nesretniji trenutak za otvorenje svog hostela Slavonia point u Cerničkoj Šagovini. Naime, poklopilo se da je nakon iznajmljivanja prostora i rješavanja papirologije svečani čin uslijedio 1. travnja 2020. godine, upravo s dolaskom prvog vala pandemije. Samo dan-dva nakon početka rada na vrata su morali staviti oznaku “stop”. Ipak, to ih nije pokolebalo da ustraju u projektu.

– Bilo je razdoblja kada uopće nismo smjeli raditi, a i onda kad smo smjeli, okupljanja su bila ograničena, tako da nam je zbog veličine objekta bila upitna isplativost. Međutim, kada nije bilo ograničenja, imali smo dobru posjećenost. Što je najvažnije, gosti su odavde odlazili zadovoljni i sada nam se nakon dvije godine ti isti ljudi vraćaju – kaže suvlasnik Ivan Ivanović.

20.04.2022., Cernik - Turistička patrola Večernjeg lista: Općina Cernik Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Hostelski restoran nudi autohtona, domaća jela kojima se Slavonci diče. Gosti se najčešće odlučuju za pečenje na ražnju, bilo da je u pitanju odojak ili janjetina. Kad je riječ o à la carte kuhinji, najtraženiji su odresci i gulaši od divljači i teletine ili pak teletina pod pekom. Od specijaliteta izdvajamo ukusnu divljač u umaku od povrća s tjesteninom od kruha te autohtoni domaći specijalitet – ćuptete! Riječ je o desertu koji se poslužuje za vrijeme svinjokolje, no u ovom restoranu možete ga pronaći tijekom cijele godine.

Ćupteti su kolačići od slanog tijesta, brašna, vina i masti. Punimo ih mljevenim mesom za kobasice, oblikujemo u cvjetiće i pečemo. Što su ljući, bolje ide vino i bolje raste raspoloženje, a što se tiče zadovoljstva, dovoljno mi je kada vidim da je posuda prazna – objašnjava kuharica Mirela Andrašević.

U Slavonia pointu vole svojim gostima predstaviti Slavoniju, kako putem smještaja i gostoljubivosti tako i enološkom i gastronomskom ponudom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije